Nova vest
Pojedinačni sportovi

Subota, 06.06.2009.

15:10

Kontador: "Lens je samo član tima"

Španski biciklista Alberto Kontador izjavio je da timskog kolegu iz Astane i velikog rivala Lensa Armstronga smatra za samo još jednog člana ekipe.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

37-godišnji Armstrong se vratio profesionalnom biciklizmu posle troipogodišnjeg odustva i na trci "Điro D'Italija", koja je završena prošlog vikenda, zauzeo je 12. mesto u generalnom plasmanu, a ovog leta će juriti osmu pobedu na "Tur D'Fransu", a pobednik najprestižnije trke sezone iz 2007. godine kaže da je njihov odnos normalan.

"Nismo imali prilike da se puno vidimo od starta sezone", rekao je 26-godišnji Kontador pred trku "Dofin Libere" koja startuje u nedelju, "Videli smo se dva dana u Kaliforniji, isto toliko na Tenerifima, kao i jedan dan na trci "Vuelta Kastilja i Leon". To nije mnogo, pogotovo jer nismo iste nacionalnosti i ne govorimo isti jezik. Naš odnos je korektan i normalan".

Upitan da kaže nešto o finansijskim problemima mladi Španac je rekao:

"To ne utiče na mene. Moj jedini cilj je priprema za "Tur D'Frans". Imam odličnu podršku i odličan tim".

Kontador se nije takmičio ni na jednoj trci od sredine aprila, pošto se odlučio da se odmori pred završne pripreme za "Tur D'Frans".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Pojedinačni sportovi

Vidi sve
Biciklizam

Verhof "kišni čovek" Obrenovca

Pobednik kružne trke u Obrenovcu, kojom je otvoreno 18. izdanje Međunarodne biciklističke trke "Beograd-Banjaluka", je Stefan Verhov iz holandskog tima Junivers.

Trka Beograd-Banjaluka

19:15

1 d

U fokusu

Vidi sve