Nova vest
Pojedinačni sportovi

Nedelja, 12.04.2009.

23:08

Bonenu ponovo Pariz-Rube

Belgijanac Tom Bonen trijumfovao je na najpoznatijem jednodnevnom klasiku na svetu, trci Pariz – Rube.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Biciklisti ekipe Kvik step je to treći trijumf na trci u Francuskoj, poznatijoj po imenu „Pakao servera“, a samo jedna pobeda ga deli od izjednačenja rekorda koji drži njegov sunarodnik Rodžer de Vlemink. Belgijanac je prve dve pobede došao 2005. i 2008. godine.

Bonen je trijumfovao u vremenu od 6:15.54 sati, posle 28 sektora i 258 kilometara trke koja se smatra za najtežu u biciklizmu, ispred Italijana Filipa Pocata, vozača ekipe Katuša i Norvežanina Tra Husovda iz tima Servelo.

Odmah posle starta grupa od 11 vozača se odvojila u begu, ali su ostali biciklisti uspeli da ih sustignu na 60 kilometara pre cilja, ali su se potom šestorica vozača odvojila od ostatka pelotona: Tom Bonen, Huan Antonio Fleča, Leif Hoste, Tur Husovd, Filipo Pocato i Johan Van Sumeren.

Na 15 kilometara od cilja Fleča je pao i pri padu srušio i Hostea, što je usporilo Van Sumerena i Pocata, dok su Bonen u Husovd uspeli da se odvoje. Ipak, posle samo nekoliko stotina metara i Norvežanin je pao, a Bonen se nije više osvrtao, a iako je Pocato uspeo da smanji zaostatan na deset sekundi nije uspeo da pripreti fantastičnom Belgijancu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Pojedinačni sportovi

Vidi sve
Biciklizam

Verhof "kišni čovek" Obrenovca

Pobednik kružne trke u Obrenovcu, kojom je otvoreno 18. izdanje Međunarodne biciklističke trke "Beograd-Banjaluka", je Stefan Verhov iz holandskog tima Junivers.

Trka Beograd-Banjaluka

19:15

1 d

U fokusu

Vidi sve