Nova vest
Pojedinačni sportovi

Petak, 12.09.2008.

22:16

Armstrong u borbi protiv raka

Američki biciklista Lens Armstrong izjavio je u petak da je borba protiv raka pojačala njegovu odluku da se ponovo takmiči.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Armstrong, koji je sedam puta pobedio na Tur D Fransu, vozio je severno od Montreala sa još 40 biciklista promovišući značaj borbe protiv te bolesti. "Odlučio sam da se ponovo takmičim i govorim o ovoj bolesti. Zaista sam počeo ovde danas u Kvebeku, u Kanadi. Bolest ne poznaje diskriminaciju. Ako želi da dođe i da te uzme, to će učiniti", rekao je Armstrong.

Ovaj 36-godišnji biliklista, koji se izlečio od raka testisa, ove nedelje je objavio da će sledeće godine ponovo učestvovati u najvećoj biciklističkoj trci, Tur D Fransu.

Armstrongu su se u Kvebeku pridružili biciklisti čije su donacije bile najmanje 25.000 dolara i koji su rođaci preživelih od raka, kao i jedan biciklista čija je supruga umrla prošlog meseca, posle 13 godina lečenja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

Pojedinačni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve