Nova vest
Pojedinačni sportovi

Ponedeljak, 15.12.2008.

14:22

Čarovac stigao u Novi Pazar

Prvi planinar sa prostora bivše SFRJ koji je osvojio sedam najviših kontinentalnih vrhova, Basar Čarovac, doputovao je u Novi Pazar.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

U prvoj izjavi za novopazarski Sto plus radio Čarovac je izrazio zadovoljstvo ishodom ekspedicije, kojom je ušao u istoriju planinarstva Srbije. "Potpuno sam svestan veličine rezultata koji je pre mene ostvarilo samo 136 planinara u istoriji ovog sporta", rekao je Čarovac. On je naglasio da će njegov sledeći cilj biti prenošenje iskustva na mlađe kolege.

"Imam ogromno iskustvo koje ću preneti na mladje generacije planinara, kojih je, na moje veliko zadovoljstvo, sve više", istakao je Čarovac.

Čarovac je, zajedno sa još sedam planinara iz celog sveta, 3. decembra osvojio Karstenove piramide (4,884 metra), najvišu tačku
Australije i Okeanije i tako zaokružio ciklus započet pre pet godina.

Planinar "Sandžaka" je osvojio Kilimandžaro, Akonkagvu, Mont Everest, Elbrus, Vinson i Mekinli. Osim najviših tačaka šest
kontinenata toga ispeo je i zahtevne vrhove Damavand, Ararat, Loboče, Ajland Pik, Čo Oju i Erdžijas.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Pojedinačni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve