Nova vest
Pojedinačni sportovi

Utorak, 05.08.2008.

18:07

Srpskim penjačima 16 medalja

Na Balkanskom prvenstvu u sportskom penjanju u Turskoj selekcija Srbije osvojila je 16 medalja.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Takmičenje u brzinskom i težinskom sportskom penjanju održano je u turskom gradu Kutahiji od 30. jula do 4. avgusta. Pored ekipe Srbije umeće na veštačkoj steni pokazali su i najbolji timovi Turske, Bugarske, Rumunije, Makedonije i Grčke. Nacionalne selekcije balkanskih zemalja takmičile su se u svim kategorijama, a srpski penjački tim činilo je tridesetak takmičara.

U kategoriji težinskog penjanja zlatnu medalju u konkurenciji "cicibana" osvojila je Anđela Sekulić, dok su Boris Radak, Staša Gejo i Bojana Popović osvojili srebrno.

Jelena Mrđa osvojila je bronzanu medalju, dok je u konkurenciji mladih zlatno pripalo Katarini Manovski. Luka Perunović je u kategoriji juniora poneo bronzanu medalju, naveedno je u saopštenju. U brzinskom penjanju zlatnu medalju osvojili su Martina Radak, Boris Radak i Staša Gejo, dok je Bojana Popović osvojila drugo, a Milja Ratković trće mesto.

Zlatna medalja u konkurenciji juniora pripala je Katarini Manovski, Jelena i Marija Mrdja osvojile su srebro, odnosno bronzu, dok je Bojanu Bunjareviću pripala bronzana medalja.
Srpske penjače u Kutahiji predstavljale su dve nacionalne asocijacije

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Pojedinačni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve