Kako je jedno "uživaj" donelo jedino zlato Srbiji u Tokiju [podcast]

Gost nove, devete epizode podkasta "Bez faula" je tekvondo trener Dragan Jović Gale.

Izvor: B92

Utorak, 03.08.2021.

18:00

Kako je jedno

Gale je najzaslužniji čovek za, za sada, jedino zlato Srbije na Olimpijskim igrama u Tokiju, koje je osvojila njegova učenica Milica Mandić.

On je bukvalno "stvorio" četiri olimpijske medalje za Srbiju, jer pre Mandićeve (zlato 2012. u Londonu, zlato 2021. u Tokiju) i Tijane Bogdanović (srebro 2016. u Riju, bronza 2021. u Tokiju) naša zemlja nije postojala na tekvondo mapi sveta.

Jović je sa Milošem Šaranovićem pričao o putu Mandićeve do zlata u Tokiju, kako ju je motivisao pred finale, te kako pronalazi talentovanu decu.

Gale je pričao i šta je potrebno da Srbija stvori uspešne olimpijce i u drugim boričlačkim sportovima, kao i očekivanjima od Olimpijskih igara u Parizu 2024.

Poslušajte šta je pričao legendarni tekvondo trener u novoj epizodi podkasta "Bez faula":

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: