Nova vest
Olimpizam

Sreda, 13.08.2008.

09:51

Iva Obradović u B finalu

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Srpska veslačica Iva Obradović nije se plasirala u finale takmičenja u skifu. Obradovićeva je u drugoj polufinalnoj trci zauzela peto mesto u konkurenciji šest takmičarki. Prolaz dalje obezbedile su prve tri takmičarke.

Iva je na stazi od 2000 metara zabeležila vreme od 7:52.39 minuta, što je znatno lošije u odnosu na njen rezultat iz četvrtfinala, 7:39.16 minuta, ali joj čak ni taj rezultat ne bi doneo plasman u polufinale.

Srpska veslačica imala je loš start, posle početnih 500 metara bila je na šestoj poziciji, da bi na sledećem prolazu prešla na peto mesto, ali sa velikim zaostatkom u odnosu na takmičarke koje su konkurisale za finale.

Srpska reprezentativka će učestvovati u B finalu, za plasman od 7. do 12. mesta.

Pobednica trke, Beloruskinja Ekaterina Karsten, dvostruka olimpijska šampionka, uz još dve olimpijske medalje, veslala je u vremenu od 7:32.86 minuta. Iz druge polufinalne trke u finale su se plasirale i Bugarka Rumjana Nejkova (7:33,29) i takmičarka iz Poljske Julija Mihalska (7:38,04).

Nakon trke Obradovićeva, inače debitant na Igrama, izjavila je da je zadovoljna rezultatom i podsetila da je i pre takmičenja u Pekingu tvrdila da joj je realan domet polufinale.

"Uvek se nadate višem, ali u ovako jakoj konkurenciji ovaj rezultat smatram odličnim i ovo je moja najbolja trka na ovoj regati. Sutra ću veslati u B finalu, trudiću se da budem najbolja, a onda se okrećem Igrama u Londonu 2012", umorna, ali zadovoljna konstatovala je Obradovićeva.

Kako je ocenila, ova trka je bila za mlade veslačice možda i važnija od finalne, s obzirom na jačinu protivnica. "Čestitam Poljakinji, a mene očekuju svetski i evropski šampionati gde ću, nadam se, i ja staviti medalju oko vrata".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve