Nova vest
Olimpizam

Nedelja, 24.08.2008.

18:45

Udovičić: "Bronza je veliki uspeh"

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Udovičić rekao je da je osvajanje bronze na Olimpijskim igrama "ogromna stvar".

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

"Uradili smo ogromnu stvar, osvojili smo jedinu medalju u ekipnom sportu za Srbiju. Raspored za vaterpoliste bio je izuzetno naporan, tri takmičenja za 100 dana, a sa svakog smo se vratili sa odličjem", rekao je Udovičić posle pobede nad Crnom Gorom 6:4.

"Meni su ovo prve Olimpijske igre i mislim da je svaka medalja ogromna. Tek sad vidim taj značaj. Bilo je mnogo uspona i padova, teško je izdržati sve to. Bronzana medalja sada za nas sjaji zlatnim sjajem".

Golman Slobodan Soro rekao je da je zadovoljan bronzom, iako je ekipa želela zlatnu medalju.

"Znamo zašto smo došli, to je bila medalja. U prvom planu, naravno, zlatna, a u trećem ova. Tako se potrefilo da kiksnemo protiv Amerikanca i znali smo da tu moramo da pobedimo na bilo koji način", rekao je Soro.

Vanja Udovičić je ocenio da je protiv Crnogoraca ostvarena "velika pobeda" i da je bronza "ogroman rezultat" za tim i državu.

"Sportski, nesrećni smo zbog ispadanja iz polufinala na način koji smo mi izgubili. Velika stvar je doneti medalju. Pobedu posvećujem Danilu Ikodinoviću i Slobodanu Nikiću, jer su sastavni deo ekipe. Dugi niz godina su sa nama, trebalo je da budu ovde i nedostajali su nam. Želim im brz oporavak".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve