Nova vest
Olimpizam

Nedelja, 24.08.2008.

11:38

Vaterpolisti zadovoljni bronzom

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Vaterpolisti Srbije izrazili su zadovoljstvo zbog pobeda nad Crnom Gorom (6:4) i osvajanja bronzane medalje na Olimpijskim igrama u Pekingu, ali su istakli da još žale zbog poraza u polufinalu od selekije SAD. "Teško je bilo dići se i njima i nama za ovaj meč. Crna Gora je tvrd protivnik, do poslednjeg momenta nisu odustajali. Smogli smo snage da olimpijsku godinu i dugo leto završimo na prihvatljiv način, ali ostaje žal što nismo osvojili sjajniju medalju", rekao je Ćirić.

Andrija Prlainović ocenio je da je bronzana medalja u ovom trenutku maskim reprezentacije Srbije.

"Danas smo za mnogo minuta primili samo jedan gol protiv jakog rivala. Preserećan sam jer su mi ovo prve Olimpijske igre. Nadali smo se da ćemo moći više, ali u ovom trenutku bronza je maksimum i treba da budemo zadovoljni", kazao je Prlainović.

Vanja Udovičić pobedu nad Crnom Gorom posvetio je drugovima iz reprezentacije koji u ovom trenutku nisu sa ekipom.

"Drago mi je zbog mladih igrača što su stekli olimpijsko iskustvo. Ovo je pobeda za Daču (Ikodinovića) i Bobana (Nikića), ali i za Acu
(Šapića) i Denisa (Šefika). Žao mi je, pre svega zbog prve dvojice, što nisu mogli da prisustvuju, jer su deo nas"
, istakao je Udovičić.

Duško Pijetlović izrazio je zadovoljstvo osvajanjem medalje, pošto su mu ovo bile prve Olimpijke igre u karijeri.

"Medalja je medalja i ovo je ipak uspeh, to nam je bio cilj ovog leta. Nismo uspeli da dobijemo Amerikance u polufinalu, ali bože moj! Ostaje nam da radimo da se spremamo do sledećih igara", naveo je Pijetlović.

Filip Filipović rekao je da tim i javnost još nisu svesni koliki je uspeh osvajanje bronzane medalje.

"Mislim da još nismo ni svesni koliko je ovo važna pobeda za našu zemlju. Ovom pobedom uspeli smo da dokažemo nešto, a to nešto nek ostane pod znakom pitanja", rekao je Filipović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve