Nova vest
Olimpizam

Nedelja, 24.08.2008.

11:22

Het-trik mađarskih vaterpolista!

Vaterpolo reprezentacija Mađarske odbranila je titulu olimpijskog šampiona.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Mađari su do trećeg uzastopnog zlata stigli pobedom nad SAD rezultatom 14:10 (6:4, 3:4, 2:1, 3:1). Sa tri vezane olimpijske titule Mađarska se izjednačila sa selekcijom Velike Britanije, koja je bila najbolja od 1908. do 1920. godine. Najbolji u pobedničkom timu bili su Danijel Varga i Peter Biroš sa po tri pogotka. Kod Amerikanaca najbolji je bio Toni Azevedo sa tri gola.

Mađari su dobro počeli i poveli golom Gergeja Kiša, ali su Amerikanci pogocima Vareljasa i Azeveda došli do preokreta. Varga je izjednačio na 2:2, ali je Azevedo pogodio za novo vođstvo Amerikanaca.

Vaterpolisti Mađarske uspeli su u završnici prve četvrtine, golovima Biroša i Tibora Benedeka da steknu dva gola prednosti (6:4).

U drugoj četvrtini Amerikanci su pogocima Azeveda (2) uspevali da zadrže rezultatski priključak, ali se razigrani Biroš potrudio da Mađarska na poluvreme ipak ode se golom prednosti (9:8).

Za razliku od prve dve četvrtine, u trećoj nije bilo mnogo golova, a Mađari su u finišu tog dela meča golom Varge ponovo došli do vodjstva od dva pogotka (11:9).

Snažnom igrom u odbrani i raznovrsnim napadačkim akcijama, u kojima je dominirao Varga (dva gola u poslednjoj deonici), vaterpolisti Mađarske su definitivno "prelomili" utakmicu i došli do velike pobede.

Bronzanu medalju osvojila je Srbija, koja je u meču za treće mesto savladala Crnu Goru sa 6:4.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve