Sovrović: "Bronza zlata vredna"

Izvor: B92

Nedelja, 24.08.2008.

11:35

Default images

"Posle svih medalja koje sam osvojio sa ovom reprezentacijom ovaj olimpijski bronzani trofej mi je je najsjajniji i mislim da je zlata vredan za Srbiju", poručio je posle osvajanja trećeg mesta na pekinškom turnuru predsednik Vaterpolo saveza Srbije (VSS) Velibor Sovrović.

"Ovo je veliki uspeh našeg vaterpola i nacionalnog sporta u celini, jer je nastavak trofejnog niza. Veliki emotivni naboj u timu poslednjih dana rezultirao je željom za medaljom, pre svega zlatnom, ali smo u ovom trenutku neizmerno srećni što smo izborili bronzu", tvrdi Sovrović.

Sve što se dešavalo proteklih dana mimo sportskog terena, prema oceni Sovrovića, u drugom je planu, a jedino što se računa u ovom trenutku je medalja.

"Iako je bronzana za nas je najsjajnija. Suze radosnice igrača u timu nemerljive su, a o svojoj sreći ne mogu ni da govorim. Posebno je uzbudljiva činjenica da smo jedini kolektivni sport u srpskom olimijskom timu kome je pripalo odličje koje će, nadam se, biti podstrek mladima. Živela Srbija", rekao je Sovrović.

Kako je precizirao, dešavanja u timu koji su se odvijala van terena i protekla dva dana pobudilia pažnju javnosti biće predmet analize izveštaja iz Olimpijskog sela i nakon utvrdjivanja činjenica VSS će otvoreno govoriti o svemu što se dogodilo.

"Savez je uvek imao hrabrosti i spremnosti da i sa dobrim i lošim stvarima izadje u javnost. Pretpostavljam da ćemo o svemu otvoreno popričati možda već u sredu na konferenciji za novinare u Beogradu", obećao je predsednik VSS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: