MOK proverava godišta Kineskinja

MOK će tražiti od Svetske gimnastičarske federacije da proveri godine rođenja kineskih gimnastičarki koje su osvojile medalje.

Izvor: B92

Petak, 22.08.2008.

12:02

Default images

Kineske gimnastičarke su na Olimpijskim Igrama u Pekingu osvojile ukupno šest medalja - dve zlatne i četiri bronzane. MOK je doneo odluku o istrazi na osnovu sumnje u godište najuspešnije kineske gimnastičarke He Kesin koja je osvojila dva zlatna odličja - na dvovisinskom razboju i u ekipnoj konkurenciji.

"Ne radi se o formalnoj istrazi, budući da je Kineska gimnastička federacija pokazala veliki stepen saradnje", rekla je portparol MOK Žisela Dejvis.

Sva dokumenta He jasno dokazuju da je ova gimnastičarka rođena 1. januara 1992. godine, ali je ipak odlučeno da se preispita datum rođenja ove devojke zbog "nekih neslaganja koja su izašla na svetlost dana", istakao je jedan predstavnik MOK, koji je želeo da ostane anoniman.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

23 h

Podeli: