Argentina deklasirala Brazil

Fudbaleri Argentine prvi su finalisti olimpijskog turnira u Pekingu, pošto su u polufinalu deklasirali najveće rivale Brazil sa 3:0.

Izvor: B92

Sreda, 20.08.2008.

09:13

Default images

Junak trijumfa ’gaučosa’ bio je napadač Atletiko Madrida Serhio Aguero, sa dva postignuta gola. Treći gol za Argentinu postigao je Rikelme iz penala. Brazil je utakmicu završio sa devet igrača, pošto su u finišu utakmice crvene kartone dobili Lukaš, zbog starta nad saigračem iz Liverpula Maskeranom i Neves.

Aguero je doveo Argentinu u vođstvo u 52. minutu kada je grudima postigao gol posle centaršuta Anhela di Marije. Brazil je umalo uzvratio u narednom napadu kada je Rafael Sobis postigao prečku. Samo pet minuta posle prvog gola, Aguero je duplirao vođstvo kada je dobro reagovao na dodavanje Ajzakjela Garaja.

Sudbinu Brazilaca zapečatio je Rikelme iz penala 14 minuta pre kraja utakmice. Crno veče Brazila zaokružila su dva crvena kartona u samom finišu utakmice.

Brazil će se u reprizi finala iz 1996. sastati sa Nigerijom, koja je tada osvojila prvi svetski trofej za afrički fudbal.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: