Trijumf Dementijeve u finalu

Ruska teniserka Elena Dementijeva osvojila je zlatnu medalju, savladavši u finalu zemljakinju Dinaru Safinu sa 2:1 (3:6, 7:5, 6:3).

Izvor: B92

Nedelja, 17.08.2008.

11:39

Default images

Dementijeva je na turniru bila postavljena za osmog nosioca, a ovo joj je druga olimpijska medalja u karijeri. Ruskinja je na Olimpijskim igrama u Sidneju 2000. osvojila srebrnu medalju. Dementijeva je, ujedno, u finalnom okršaju prekinula niz od 15 pobeda koji je imala Dinara Safina.

Safina je u meču za zlatnu medalju napravila mnogo duplih servis grešaka, uz primetno nervozu, a u jednom trenutku je čak polomila svoj reket.

Dementijeva je, sa druge strane, osim u prvom setu, delovala daleko mirnije i koncentrisanije, što joj je, uz sjajnu igru sa osnovne linije, donelo pobedu i zlatnu medalju.

Zanimljivo je da je na početku finalnog meča na tribinama bilo samo 1.000 navijača, ali su oni kasnije ipak napunili stadion koji prima 10.000 ljudi.

Pobedom u finalu Dementijeva je osvojila 353 nova poena na WTA listi, dok je Safina popravila svoj skor za 245 poena.

Rusija je tako osvojila sve medalje u singlu, pošto je prethodno Vera Zvonareva u meču za treće mesto savladala Kineskinju La Ni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: