Šveđanin bacio bronzanu medalju

Šveđanin Ara Abrahamijan bacio je bronzanu olimpijsku medalju osvojenu u rvanju grčko-rimskim stilom nezadovoljan odlukom sudija.

Izvor: B92

Četvrtak, 14.08.2008.

14:24

Default images

Abrahamijan je bio nezadovoljan suđenjem u njegovom polufinalnom meču. Abrahamijan je tokom svečanog uručenja medalja sišao sa pobedničkog postolja, "bronzu" skinuo sa vrata i bacio je na sredinu strunjače dok je odlazio. "Ne interesuje me ova medalja. Želim zlatnu medalju", rekao je Abrahamijan.

Osvajač srebrne medalje na prethodnim Olimpijskim igrama u kategoriji do 84 kilograma najavio je i da će prestati da se bavi rvanjem.

"Ovo je moj poslednji meč", istakao je takmičar, koji je u polufinalu odlukom sudija izgubio od Italijana Andree Minguzija, kasnijeg osvajača zlatne medalje.

Abrahamijanove kolege morale su da besnog rvača razdvajaju od sudija. Šveđanin je rekao da je odluka sudija "potpuno nepravedna" i dodao da su ga prijatelji 20 minuta pre početka borbe za bronzanu medalju zvali telefonom i molili da nastavi da se takmiči.

"Nisam želeo da ih izneverim kada sam već stigao do ovde", rekao je Abrahamijan, dok je švedski selektor Leo Milari odluku sudija nazvao političkom.

Milari nije rekao da li će uložiti i zvaničnu žalbu na odluku Švajcarca Žan-Pjera Petoa, Kanađanina Lija Ronalda Mekeja i Kubanca Giljerma Orestesa Molinu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: