Streličarstvo: Južna Koreja ili...

U subotu na OI počinje i takmičenje u streličarstvu gde je u ženskoj konkurenciji glavni favorit Južna Koreja.

Izvor: B92

Petak, 08.08.2008.

20:04

Default images

Selektor američke ženske streličarske selekcije, južnokorejski stručnjak Li Ki Sik, izjavio je uoči početka takmičenja na OI da će reprezentativke njegove domovine biti neprikosnovene u Pekingu. Čovek koga zovu "streličarski Gus Hidink", jer je postigao velike uspehe sa selekcijama Australije i SAD, istakao je da još ne nazire kraj dominaciji Južne Koreje u ovom sportu, pogotovo u ženskoj konkurenciji.

"Streličarstvo se kod nas izučava u školama i samim tim se stvara široka i kvalitetna baza", rekao je Li.

Južnokorejske takmičarke su osvojile sve zlatne olimpijske medalje od Igara u Los Andjelesu 1984. godine.

Glavni aduti ove zemlje u Pekingu biće olimpijska šampionka Park Sung Hjun i svetska rekorderka Čun Ok Hi, koja je u maju na mitingu u Turskoj osvojila čak 119 od mogućih 120 poena.

U muškoj konkurenciji očekuje se žestok dvoboj Italijana Marka Galijaca koji brani zlato osvojeno pre četiri godine u Atini i drugoplasiranog na svetskim rang listama Rusa Baljinima Sirempilova. Njima bi mogli da poremete planove Australijanac Skaj Kim i mladi Amerikanac Bredi Elison.

Na Olimpijskim igrama u Pekingu u streličarstvu će se nadmetati 64 takmičara iz 16 reprezentacija. Medalje će biti dodeljene u individualnoj i ekipnoj konkurenciji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: