Nova vest
Olimpizam

Petak, 15.08.2008.

15:52

Jelena izgubila od Safine

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Srpska teniserka Jelena Janković nije uspela da se plasira u polufinale teniskog turnira u Pekingu, pošto je poražena od Dinare Safine iz Rusije rezultatom 2:6, 7:5, 3:6. Protivnica Safine u polufinalu biće domaća teniserka Li Na, dok se u drugom polufinalu sastaju dve Ruskinje, Jelena Dementijeva i Vera Zvonarjeva.

Ruskinja je od početka meča krenula izuzetno agresivno, i odličnim kretanjem sa osnovne linije iznuđuje greške od srpske teniserke, koja nije mogla da trči uobičajenom brzinom zbog sanirane povrede desne noge. Safinu je odlično služio i servis, dok je Jankovićeva imala problema sa riternom, tako da Ruskinja već u četvrtom gemu stiže do brejka. Uprkos dobroj šansi Jankovićeve da brejk vrati čim je Ruskinja bila na servisu, Safina agresivnim forhendom održava prednost i set završava u svoju korist 6:2.

Kada je izgledalo da Jelena neće uspeti da nađe odgovor na jake duboke lopte Safine, Srpkinja je uspela da se povrati i odličnim kretanjem neutrališe opasne napade Ruskinje, tako da je napravila brejk sredinom drugog seta. Do rezultata od 5:4 imala je prednost, ali Ruskinja stiže da ribrejkuje i vrati se u set.

U jedanaestom gemu viđena je velika borba, u kojoj je srpska teniserka imala prednost od 40:15, ali je Safina uspela da dođe do đusa i izbori šansu da osvoji gem na svoj servis. Srpska teniserka je odlično reagovala i uspešno napadala, tako da je povela sa 6:5, i dobila priliku da servira za set.

Jankovićeva je odlično odservirala, i odmah izletela na mrežu da napadne Safinu, koju je potpuno izbacila sa terena, i već prvu priliku koristi da bi stigla do 7:5, i 1:1 u setovima.

Pri rezultatu od 2:1 Safina je imala prvu brejk loptu u trećem setu, ali Jelena dobro napada, i Ruskinja riternira u mrežu. Ipak, Ruskinja koristi novu priliku da Jankovićevu izbaci iz igre i stiže do novog brejka.

Jelena ipak nije popustila pod pritiskom i već u narednom gemu stiže do dve brejk lopte, ali je Ruskinja ponovo bila uspešna u spasavanju i spečava Srpkinju da se vrati u set. Ponovila se situacija iz prvog seta u kome je Ruskinja fizički bila superiornija protivnica, i pri rezultatu od 5:2, na Jelenin servis je dobila meč loptu. Jankovićeva je potom odigrala spektakularan poen, u kome forhend paralelom na samoj liniji izbegava poraz, i uspeva i da dodje do 6:3. Ipak, Srpkinja nije mogla da napravi novi brejk, tako da je Safina slavila sa konačnih 6:2, 5:7, 6:3.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

144 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve