Nova vest
Olimpizam

Ponedeljak, 11.08.2008.

10:15

Sjajni Janko savladao Ferera!

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Srpski teniser Janko Tipsarević uspeo je da se plasira u drugo kolo teniskog turnira u Pekingu, pošto je posle maratonskog prvog seta uspeo da savlada petog nosioca, Španca Davida Ferera rezultatom 7:6, 6:2 posle više od dva sata igre. Četrdeset i šesti teniser sveta u drugom kolu će se sastati sa 72. teniserom sveta Olivijeom Rohusom iz Belgije, koji je u nedelju eliminisao Čeha Iva Minara sa 2:1 (6:3, 3:6, 6:3).

Duel Tipsarevića sa četvrtim igračem sveta prekinut je pri vođstvu srpskog igrača od 1:0 u setovima (7:6) kada je Tipsarević u drugom setu vodio sa 3:1 i imao dve vezane brejk lopte u petom gemu.

Prvi brejk na meču, ipak, napravio je Ferer u sedmom gemu. Španac je brejk šansu imao i u petom gemu, ali se Tipsarević tada spasao.

Tipsarević je potom uspeo da uzvrati u osmom gemu, koji je trajao više od 20 minuta.

Srpski teniser je na kraju iskoristio sedmu brejk šansu i izjednačio na 4:4, a dva gema kasnije imao je i tri vezane set lopte.

Dobar servis Ferera u tim trenucima doveo je do neizvesnog taj-brejka u kome je Tipsarević gubio sa dva poena razlike, zatim preokrenuo rezultat i iskoristio šestu set loptu za vodjstvo od 1:0.

Taj brejk, u kome je jednu set loptu imao i Ferer, završen je rezultatom 10:8 za Tipsarevića.

Početak drugog seta u potpunosti je pripao Tipsareviću, koji je već u trećem gemu napravio brejk, a potom u petom imao još dve vezane prilike.

Meč je, međutim, tada prekinut na zahtev Ferera. Ipak, prekid nije trajao dugo, i srpski teniser je samo nastavio da dominira u meču, i drugi set lako privede kraju rezultatom 6:2.

Tipsarević je na ATP turnirima protiv Rohusa odigrao tri meča i sve je izgubio. Srpski teniser je, međutim, Rohusa dva puta savladao 2006. godine. Jednom na čelendžeru u belgijskom Monsu, a drugi put u duelu Dejvis kup reprezentacija Srbije i Belgije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

100 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve