Nova vest
Olimpizam

Subota, 16.08.2008.

15:04

Pletikosić i Mirosavljev optimisti

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Srpski strelci Stevan Pletikosić i Nemanja Mirosavljev optimisti su pred treći izlazak na vatrenu liniju olimpijskog strelišta u Pekingu, gde će u nedelju pucati u disciplini vazdušna puška 50 metra, trostav. Pletikosić i Mirosavljev su izuzetno iskusni strelci iza kojih su brojna međunarodna takmičenja, medju kojima i pet, odnosno četiri učešća na Olimijskim igrama.

Sutrašnja disciplina, u kojoj će pokušati da trofejnoj streljačkoj reprezentaciji Srbije donesu medalju i sa pekinških Igara, njima omiljena, ali i najtrofejnija u dosadašnjim karijerama.

Šanse za plasman u finale, kako ocenjuju, su im velike, a u finalnom nadmetanju je "sve moguće".

Pletikosić je u disciplini vazdušna puška trostav ove sezone treći na svetskoj rang listi što dovoljno govori o njegovom potencijalu, a Mirosavljev najavljuje da su u opticaju sve mogućnosti.

U prvom i drugom izlasku na strelište u prestonici Kine nisu uspeli da se domognu medalje, ali to nimalo nije ugrozilo njihovo samopuzdanje i u nedelju od devet časova startuju u kvalifikacijama.

Ukoliko se domognu finala, njihov trenutni domet u najjačoj svetskoj konkurenciji biće na proveri od 12.20 sati.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve
Olimpizam

Evropska nedelja sporta

U Valjevu održana sednica Skupštine Olimpijskog komiteta Srbije pred Pariz 2024. Usvojeni izveštaj o radu, finansijski i izveštaj nadzornog odbora za 2023. i finansijski plan i program rada za 2024.

Savez za rekreaciju i fitnes Srbije

12:30

3 h

U fokusu

Vidi sve