Nova vest
Olimpizam

Subota, 23.08.2008.

17:39

Kinezi neprikosnoveni u singlu

Olimpijsko takmičenje u stonom tenisu završeno je, prema očekivanjima, potpunim trijumfom Kineza.

Izvor: ČŽ

Autor: ČŽ

Default images

Ta nacija osvojila je sve tri medalje i u muškoj pojedinačnoj konkurenciji. Iznenađenje je, ipak, priredio novi olimpijski šampion Ma Lin, koji je u finalu savladao prvog igrača sveta Hao Vanga rezultatom 4:1 (11:9, 11:9, 6;11, 11:7, 11:9).

Najteži posao na turniru Lin je imao u polufinalu, kada je bivšeg trostrukog prvaka sveta Vang Likvina savladao u šest setova.

U meču za treće mesto Likvin je bez ikakvih problema pobedio veterana svetkog stonog tenisa, 42.godišnjeg Švedjanina Jorgena Persona rezultatom 4:0 (13:11, 11:2, 11:5, 11:9).

Tako su reprezentativci Kine, prema očekivanju osvojili sve četiri zlatne medalje u ekipnoj i pojedinačnoj konkurenciji, kao i po dva srebrna i bronzana odličja.

Po završetku turnira, predsednik međunarodne stonoteniske federacije Kanađanin Adam Šarara čestitao je domaćnima, ali je dodao da takva dominacija jedne nacije nije dobra za sport.

"Razgovarali smo sa Kinezima i dogovorili smo se da od naredne godine perspektivni stonoteniseri iz Evrope i njihovi treneri dolaze u kineske škole da bi razlika koja sada postoji počela da se smanjuje", rekao je Šarara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve