Nova vest
Olimpizam

Utorak, 19.08.2008.

10:44

Karakašević: Zadovoljan sam pobedom

Srpski stonoteniser Aleksandar Karakašević zadovoljan je pobedom u prvom meču na olimpijskom turniru.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Karakašević je na startu Igara savladao turskog reprezentativca Ženg Džema rezultatom 4:1, u prvom zvaničnom meču posle dva meseca. "Nije isto igrati na treningu i turniru, kada je su tu i sudija i gledaoci i kada postoji rezultatska tenzija. Za prvi meč nije loše, a zadovoljan sam kako sam igrao u uvodnom i trećem setu", naglasio je Karakašević.

On je rekao da mu je sledeći meč na turniru veoma važan i da protivnika, švedskog veterana Jergena Peršona, poznaje izuzetno dobro.

"Tri godine smo igrali zajedno. Veliki smo prijatelji i van terena i mislim da će to biti neizvestan duel. To je za mene jako važan meč i ako ga prođem, mislim da ću moći daleko da doguram", zaključio je Karakašević.

Srpski reprezentativac naglasio je i da su svi igrači iz njegovog dela žreba veoma motivisani, pošto sa kineskim predstavnicima ne mogu da se sastanu sve do polufinala i da će uložiti maksimalne napore da iskoriste tu šansu.

Karakaševićev trener Zoran Kalinić ocenio je da naš as igrao dobro i da nije postojala mogućnost da ga Ženg iznenadi.

"Ženga znamo veoma dobro, trebalo je da igra za našu reprezentaciju. Tempo je bio dosta dobar i gotovo da i nije bilo opuštanja. Sledeći protivnik je odličan igrač i iako je dosta stariji od Saleta verujem da će susret biti neizvestan", zaključio je Kalinić.

Karakaševićev naredni protivnik Peršon već skoro dve decenije pripada svetskom stonotensikom vrhu. U izuzetno bogatoj karijeri osvojio je 11 medalja na prvenstvima sveta, od čega čak pet zlatnih. U pojedinačnoj konkureciji Peršon je osvojio titulu prvaka sveta u japanskom gradu Čibi 1991, dok je vicešampionski naslov osvojio dve godine ranije u Dortmundu.

Peršon, međutim, nema medalju sa olimpijskih turnira. Meč između Karakaševića i Peršona na programu je u sredu ujutro u osam sati po našem vremenu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve