Nova vest
Olimpizam

Utorak, 19.08.2008.

09:44

Karakašević ubedljiv na startu

Reprezentativac Srbije Aleksandar Karakašević plasirao se u drugu rundu olimpijskog turnira u Pekingu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

On je na startu pobedio reprezentativca Turske Džema Zenga rezultatom 4:1, po setovima 11:8, 13:11, 11:7, 9:11, 11:1. U drugoj rundi rival našeg reprezentativca biže Šveđanin Jergen Peršon. Taj meč igra se u sredu od 8 časova po našem vremenu.

Pobednik meča Karakašević – Peršon igraće u šesnaestini finala sa Jukom Čeungom iz Hong Konga, devetim nosiocem olimpijskog turnira.

Do pobede protiv Ženga, Kineza koji je pre dve i po godine trenirao sa našim igračima, pokušavajući da dobije pasoš i pravo da igra za srpsku reprezentaciju, Karakašević je došao vrlo lako, posle samo 27 minuta igre.

Naš stonoteniser je od početka nametnuo svoj ritam igre, ali se pri kraju prvog seta opustio i dozvolio protivniku da izjednači na 8:8. Međutim, brzo se uozbiljio i uspeo da dobije uvodni set.

U drugom periodu igre 33. godišnji Beogradjanin uspeo je da spase set loptu, a jedinu krizu imao je u četvrtom setu, koji je predstavnik Turske uspeo da dobije.

U poslednjem setu Karakašević je deklasirao Ženga i dozovilo mu da "otkine" samo jedan poen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve