Nova vest
Olimpizam

Ponedeljak, 18.08.2008.

07:56

U utorak kreće Karakašević

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Aleksandar Karakašević, jedini srpski prestavnik na stonotenskom olimpijskom turniru u Pekingu sastaje se u utorak od 4 ujutro u prvom kolu sa turskim reprezentativcem Cemom Zengom.

Karkašević je bolje ranigran na svetskoj listi od Zenga. Zauzima 57. mesto, dok se predstavnik Turske nalazi na 117. poziciji. Naš as ga je ove godine već jednom pobedio na zvaničnim takmičenjima.

"Nameravam da se borim do kraja. Kada sam već izborio plasman na Olimpijske igre, glupo bi bilo da ne pokušam da izvučem maksimum. Turnir je veoma težak, ali ja još nisam rekao poslednju reč u stonom tenisu i verujem da ću to u Pekingu i dokazati", naveo je Karakašević.

Ukoliko pobedi u prvom kolu 33-godišnji Karakašević će se u sledećoj rundi takmičenja sastati sa legendom svetskog i švedskog stonog tenisa Jergenom Personom.

Igre u Pekingu su treće u Karakaševićavoj karijeri. Na takmičenju u Atlanti 1996. je ispao u kvalifikacijama, sidnejske Igre je preskočio, dok je u Atini pre četiri godine stigao do trećeg kola, gde ga je zaustavio šlavni švedski as Jan Ove Valdner.

U igri parova, sa Slobodnamo Grujićem, u Grčkoj je stigao do četvrfinala i zato kaže da još ne može da prežali što je na zahtev organizatora 29. Olimpijskih igara, umesto takmičenja dublova u program uvršten ekipni turnir.

Karakašević je istakao da je veoma raspoložen za igru i da sa nestrpljenjem čeka da počne da se takmiči.

"Do sada sam navijao za ostale naše sportiste. Sada je došlo vreme da i ja pokažem šta umem. Nadam se da će me malo poslužiti i sportska sreća", naglasio je Karakašević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve