Nova vest
Olimpizam

Nedelja, 24.08.2008.

12:10

Červar: "Izvinjavam se"

Jedan od kandidata za zlato u rukometu, selekcija Hrvatske, završila je turnir bez medalje.

Izvor: ČŽ

Autor: ČŽ

Default images

U meču za treće mesto Španija je pobedila 35:29. "Žao mi je što smo pali bez ispaljenoga metka. Čak i kad smo vodili u prvom poluvremenu, imao sam loš predosjećaj da utakmica neće završiti dobro", rekao je selektor Lino Červar posle poraza.

On je dodao da su njegovi igrači jednostavno "pukli" u nastavku, iako su u prvom poluvremenu vodili sa dva razlike.

Teško je uopšte komentarisati ovu utakmicu u kojoj smo imali previše umornih i neraspoloženih igrača, a pogotovo se to odnosi na iskusnije. Utakmica sa Francuskom nas je iscrpla, a Španci su očito pronašli više snage i motiva, jer sam primetio da u polufinalu protiv Islanda nisu tako izgarali kao danas. Ne bi bilo dobro stvarati loš utisak o našem nastupu, na osnovu ovog meča. Ušli smo među četiri reprezentacije, pobedili evopske prvake Dance, iako smo imali mnogo povreda i problema. Žao mi je jedino što smo u drugom delu klonuli telom i duhom, i igrali bez žara“.

Izvinjavam se, izvinjavam se što nismo osvojili medalju", rekao je Červar za HRT.

Ivano Balić je takođe ostao bez snage i svežine u ključnom drugom delu.

Ima dana kada te telo više ne sluša, a to je bio slučaj danas. Nisu ni Španci igrali nešto posebno, ali je strašno kako smo mi pali u zadnjih 10 minuta, a pali su upravo oni igrači koji zbog povreda i operacija nisu prošli pripreme. Mi smo reprezentacija koja uvek ide na medalju i shvatam da će ljudi u Hrvatskoj biti razočarani četvrtim mestom i drvenom medaljom. Mi igrači smo ipak najviše razočarani. Daj Bože da se ovolika nesreća sa povredama i bolestima ne ponovi više, nadam se da ćemo za Svetsko prvenstvo kod nas biti zdravi, a onda rezultat više ne bi izostao“, rekao je Balić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve