Nova vest
Olimpizam

Nedelja, 10.08.2008.

10:02

Pobeda Hrvatske, povreda Balića

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Rukometna reprezentacija Hrvatske, koja u Pekingu brani zlatnu medalju osvojenu pre četiri godine u Atini, pobedila je Španiju, sa 31:29, na početku olimpijskog turnira.

Pobeda je za Hrvate bila veoma značajna, posebno zbog toga što su veći deo drugog poluvremena igrali bez svog najboljeg igrača Ivana Balića, koji je povredio nogu tokom meča.

"Nikada nismo izgubili samopouzdanje i veru da ćemo pobediti. Naporno smo trenirali, posebno za ovaj mec sa Španijom. Mislimo da smo ovo i zaslužili", izjavio je hrvatski rukometaš Blaženko Lacković koji je postigao pet golova.

Desni bek hrvatske reprezentacije Petar Metličić izjavio je da je povreda glavnog igrača njihove reprezentacije i nosioca igre tog tima Balića teže prirode. Balić je na utakmici povredio nogu, i po prvim izjavama iz hrvatskog tima, neće moći da nastupi bar nekoliko mečeva.

"Tužni smo. Toliko smo se trudili i na kraju ništa. Dobro smo igrali u drugom poluvremenu, ali je njihovo iskustvo prevladalo", ocenio je posle meča španski reprezentativac Alber Rohas koji je postigao šet golova.

Naredni meč Hrvatska će, u okviru Grupe A igrati protiv Brazila u utorak, dok će se Španija sastati sa Poljskom. U Grupi B Island je pobedio Rusiju sa 33:31.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve
Olimpizam

Evropska nedelja sporta

U Valjevu održana sednica Skupštine Olimpijskog komiteta Srbije pred Pariz 2024. Usvojeni izveštaj o radu, finansijski i izveštaj nadzornog odbora za 2023. i finansijski plan i program rada za 2024.

Savez za rekreaciju i fitnes Srbije

12:30

1 d

U fokusu

Vidi sve