Nova vest
Olimpizam

Sreda, 20.08.2008.

19:50

Kolaković: "Dugo ćemo žaliti"

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Igor Kolaković rekao je da će njegov tim verovatno dugo žaliti zbog poraza u četvrtfinalu na Olimpijskim igrama u Pekingu. "Verovatno ćemo dugo žaliti za ovim mečom. Činilo se svima da smo jako blizu polufinala, ali su Amerikanci u petom setu i završnici drugog odigrali jako dobro i koncentrisano i zato pobedili", rekao je Kolaković novinarima posle poraza od SAD 3:2.

Selektor Srbije ocenio je da je njegov tim igrao dobro, ali da je imao probleme sa povredama.

"Igrali smo vrhunski meč, koji smo toliko priželjkivali. Od kada smo se u Izmiru plasirali na Igre, pričali smo o četvrtfinalu, došli do njega, igrali kako smo želeli, ali rezultat je bio na strani Amerike", kazao je Kolaković.

"Za ovaj tim je najbolje da što pre preboli ovaj poraz, jer slede nova takmičenja, ali će (igrači) verovatno ovih preostalih nekoliko noći u Pekingu 'vrteti' situacije sa utakmice", dodao je Kolaković.

Kapiten Nikola Grbić ocenio je da su SAD zasluženo pobedile, ali je kazao da mu je žao što tim nije uradio ono za šta se spremao celo leto.

"Spremali smo se za ovo celo leto i žao mi je što nismo prošli u polufinale, ali mislim da je večeras pobedio bolji, bar u delovima koji su odlučivali. Bez obzira, treba da budemo ponosni, jer smo dovde došli bez povredjenih igrača", rekao je Grbić.

"Ranije je bilo situacija u kojima je jedna lopta odlučivala, pa smo dobijali utakmice. Sada, nažalost, lopta je išla na njihovu stranu. Mislim da su zasluženo pobedili i treba da idu dalje", kazao je Grbić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve