Nova vest
Olimpizam

Utorak, 19.08.2008.

05:20

Kraj turnira za odbojkašice Srbije

Odbojkašice Srbije završile su takmičenje na Olimpijskim igrama u četvrtfinalu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Srbija je poražena od selekcije Kube rezultatom 3:0, po setovima 26:24, 25:19, 26:24, za tačno 80 minuta igre. Četvrtim uzastopnim porazom bez osvojenog seta naš tim oprostio se od takmičenja. Brazil je pobedio Japan 3:0 (25:12, 25:20, 25:16), a u preostalim četvrtfinalnim mečevima sastaju se Italija - SAD i Kina - Rusija.

Kubanke su dobile izjednačen prvi set na razliku 26:24, što je psihološki uticalo na igru oba tima. Na startu drugog seta Kuba stiže do velike prednosti, koja doseže čak i sedam poena. Naša selekcija postepeno je topila tu prednost do minus tri, na ulasku u završnicu, ali je tada ponovo izgubila koncentraciju i ubedljivo izgubila drugi set.

U trećem setu Srbija ponovo loše počinje, poklanja rivalkama nekoliko poena na startu i odmah ulazi u minus od dva poena. Ipak, do drugog tehničkog tajm-auta Srbija potpuno hvata priključak i odličnom igrom dolazi čak do prednosti 23:21. Tada naše odbojkašice neobjašnjivo staju i od preostalih šest poena u utakmici osvajaju samo jedan, omogućavajući Kubi da slavi u tri seta.

Srbija takmičenje u Pekingu završava na deobi petog do osmog mesta. Na početku turnira naš tim pobedio je Kazahstan 3:1, dva dana kasnije savladan je Alžir 3:0, ali je posle toga, u duelima sa timovima približno jednake snage (Brazil, Italija, Rusija i Kuba) ostao bez ijednog osvojenog seta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

94 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve
Olimpizam

Evropska nedelja sporta

U Valjevu održana sednica Skupštine Olimpijskog komiteta Srbije pred Pariz 2024. Usvojeni izveštaj o radu, finansijski i izveštaj nadzornog odbora za 2023. i finansijski plan i program rada za 2024.

Savez za rekreaciju i fitnes Srbije

12:30

1 d

U fokusu

Vidi sve