Nova vest
Olimpizam

Ponedeljak, 18.08.2008.

09:37

Odbojkašice u utorak sa Kubom

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Tek 4. mesto u Grupi B olimpijskog turnira u Pekingu uslovilo je najboljim srpskim odbojkašicama teškog protivnika u četvrtfinalu - prvoplasiranu selekciji iz Grupe A Kubu. Selektor Zoran Terzić, svestan zahtevnosti i značaja duela koji je na programu u utorak, priprema novu taktiku nezodovaljan prikazanom igrom u poslednja tri meča takmičenja po grupama.

"Porazi od Brazila, Italije i Rusije su uneli i nezadovoljstvo i brigu u naše redove. Moramo videti šta se tačno dešava, gde leži uzrok za neprepoznatljivo izdanje naše postave, koja se posle startinih pobeda protiv Kazahstana i Alžira opustila i igrala sve lošije iz meča u meč", naveo je selektor.

Kako je podsetio, u četvrtfinalu nas očekuje trostruki olimpijski šampion, Kuba, sa kojom smo odigrali samo jedan zvanični meč, pobedili sa 3:1 i praktično najavili bronzu na Svetskom prvenstvu u Japanu.

"Kubanke su fizički dominantna, kompaktna ekipa sa sjajnim igračicama, medju kojim su i osvajači olimpijskog trofeja. Biće teško, ali ćemo pokušati sve da izborimo polufinale", obećao je Terzić

Kapiten Srbije Vesna Ccitaković-Đurišić slaže se da predstoji težak meč, ali veruje da ukoliko udjemo u njega maksimalno koncentrisani i motivisani možemo stići i do elitnog društva od četiri najbolja tima na turniru, gde bi nam protivnik bila bolja postava iz duela SAD - Italija.

"Prvo moramo da preskočimo ovu prepreku i to uz igru u atmosferi po kojoj smo prepoznatljive".

Meč Srbija - Kuba igra se u utorak od 4 časa po našem vremenu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve
Olimpizam

Evropska nedelja sporta

U Valjevu održana sednica Skupštine Olimpijskog komiteta Srbije pred Pariz 2024. Usvojeni izveštaj o radu, finansijski i izveštaj nadzornog odbora za 2023. i finansijski plan i program rada za 2024.

Savez za rekreaciju i fitnes Srbije

12:30

1 d

U fokusu

Vidi sve