Nova vest
Olimpizam

Petak, 08.08.2008.

15:10

Tri Amerikanke u disciplini sablja

Tri američke takmičarke boriće se za osvajanje najsjajnijeg odličja u mačevanju u disciplini sablja na OI u Pekingu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Nosilac zlatne medalje na Igrama u Atini Meril Zagunis ima velike šanse da odbrani titulu u Pekingu. Ona je napomenula da joj godi što je i dalje svi ubrajaju u najuži krug favorita na najznačajnijem sportskom takmičenju.

Velike nade Amerikanci polažu i u svetsku prvakinju Rebeku Vord, kao i u Saru Jakobson koja je pre četiri godine osvojila bronzanu medalju.
U muškoj konkurenciji olimpijski tron brani italijanski takmičar Aldo Montano, a i njemu će, kao i Zagunis "za vrat duvati" sunarodnik - Luidji Tarantino. U borbu za zlato mogao bi da se umeša i Rumun Mihai Kovaliju.

U disciplini floret takmičenje u Pekingu će propustiti svetski mačevalac broj jedan, Italijan Andrea Baldini. On je bio primoran da napusti trening kamp pošto je utvrdjeno da je bio pozitivan na doping testu.

U istoj discipilini, u konkurenciji žena, italijanski tim je, takodje, nadmoćan, a predvodi ga Valentina Vecali. I ostale dve članice sastava "azurina" nalaze se u samom vrhu svetske rang liste.

Kod mačevalaca u individualnoj konkurenciji žena, prema svim prognozama, vodiće se velika borba izmedju Madjarice Timee Nadj i Švajcarkinje Marsel Fišer koja je pre četiri godine u Atini bila najbolja.

Na Igrama u Pekingu mačevaoci će se nadmetati u deset discipilina - šest pojedinačnih i četiri ekipne.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve