Nova vest
Olimpizam

Subota, 23.08.2008.

14:57

Mesi se zahvalio Barseloni

Argentinski fudbaler Leo Mesi zahvalio se svom klubu Barseloni što mu je omogućio da učestvuje na Olimpijskim Igrama u Pekingu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

"Zahvaljujem Barseloni što je imala razumevanja i dopustila mi da budem ovde", izjavio je jedan od najboljih svetskih napadača posle finalne utakmice olimpijskog turnira u kojoj je Argentina odbranila trofej pobedivši Nigeriju sa 1:0. Mesi je u poslednjem trenutku dobio "zeleno svetlo" da igra, nakon što je Sud za arbitražu u sportu usvojio žalbu Barselone povodom njegovog učešća na Igrama.

Španski klub je, međutim, na kraju ipak odlučio da Mesiju odobri da brani boje nacionalnog tima u Pekingu.

"Posebnu zahvalnost dugujem treneru Pepu Gvardioli. Napravio je divan gest, pa sada mogu da razgovaram sa njim kao olimpijski šampion sa olimpijskim šampionom", rekao je Mesi, aludirajući na činjenicu da je trener Barselone branio boje reprezentacije Španije prilikom osvajanja zlatne olimpijske medalje 1992.godine.

Poznati fudbaler je istakao sjajnu atmosferu u argentinskoj reprezentaciji u Pekingu.

"Stekao sam veoma dobre prijatelje ovde. Tokom boravka u olimpijskom selu susreo sam se sa brojnim sportistima i to je bio nezaboravan doživljaj", rekao je Mesi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve
Olimpizam

Evropska nedelja sporta

U Valjevu održana sednica Skupštine Olimpijskog komiteta Srbije pred Pariz 2024. Usvojeni izveštaj o radu, finansijski i izveštaj nadzornog odbora za 2023. i finansijski plan i program rada za 2024.

Savez za rekreaciju i fitnes Srbije

12:30

1 d

U fokusu

Vidi sve