Nova vest
Olimpizam

Subota, 23.08.2008.

13:55

Fudbalsko finale za zaborav

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Fudbalska reprezentacija Argentine osvojila je olimpijsko zlato pobedom nad Nigerijom (1:0), a finalna utakmica na stadionu 'Ptičje gnezdo' u Pekingu ocenjena je kao nezanimljiva. Razlog je visoka temperatura, koja je dostigla 42 stepena, smatra selektor selekcije Nigerije Samson Sijasija, a utakmica je dva puta prekidana, u 30. i 70. minutu, na zahtev lekarske komisije Svetske fudbalske federacije, kako bi se fudbaleri osvežili.

Zvanično je u jutarnjim satima u Pekingu izmereno 32 stepena, ali tokom utakmice, koja je počela u podne, temperatura je znatno skočila.

"Mislim da je visoka temperatura uticala na igru obe ekipe. Većina igrača nije igrala na svom nivou zbog vrućine. Mi ne donosimo odluke. Rekli su da moramo da igramo utakmicu u podne, i mislim da to nije bila dobra ideja", rekao je selektor Nigerije Samson Sijasija.

Selektor Argentine Serhio Batista rekao je da je njegov tim morao da se adaptira na uslove u Pekingu i veliku vrućinu.

"Ne želim da komentarišem organizaciju utakmice. Naravno, to ne bi bila ista utakmica da je igrana u večernjim satima. Danas je bilo vrlo toplo i to je uticalo na igrače. Morali su da se adaptiraju na uslove".

Jedini gol na utakmici postigao je Anhel Di Maria u 58. minutu. Bronzanu medalju osvojio je Brazil pošto je u petak pobedio Belgiju 3:0.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve