Nova vest
Olimpizam

Utorak, 12.08.2008.

18:37

Tanimoto ušla u istoriju

Japanka Ajumi Tanimoto postala je tek druga džudistkinja koja je dva puta osvajala zlatne medalje na Olimpijskim igrama.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Ona je u borbi za zlato pobedila svog "večitog" rivala Lusi Dekos iz Francuske. Tanimoto je tako odbranila titulu u kategoriji do 63 kilograma i priključila se svojoj drugarici iz reprezentacije Rjoko Tani, koja je u subotu pokušala da osvoji treće uzastopno zlato u kategoriji 52 kilograma, ali je osvojila samo bronzu.

Mečevi za bronzane medalje takodje su bili uzbudljivi. Holanđanka Elisabet Vilerbordse pobedila je Kubanku Drijulis Gonsales, koja je želela da osvoji svoju petu olimpijsku medalju.

Drugu bronzanu medalju osvojila je Severnokorejka Von Ok Im, koja je pobedila Austrijanku Klaudiju Hajl.

Tanimoto je bila dominantna u lakoj diviziji, a svih pet protivnica pobedila je iponom, uključujući i Kubanku Drijulis Gonsales, od koje je izgubila prošle godine na Svetskom prvenstvu.

"Dve moje protivnice ovde su me pobedjivale ranije, tako da sam jako srećna što sam se osvetila iponom i pobedila ih ovde", rekla je 27-godišnja Tanimoto.

Osveta nad svetskom viceprvakinjom bila je lepa, ali kratka. Posle napetih minut i po, Tanimoto je izvela uči-mata napad, uspela u tome i nogama je počistila, podigla i bacila na leđa.

Poraz je jako teško pao Dekosovoj, koju su morali da nagovore da ustane, vrati se na poziciju, pokloni i rukuje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve