Nova vest
Olimpizam

Nedelja, 24.08.2008.

12:42

Tri zlata za kineske boksere

Završen je boks tunir na olimpijskim igrama. Najveće iznenađenje priredili su kubanski bokseri koji nisu osvojili ni jedno zlato.

Izvor: ČŽ

Autor: ČŽ

Default images

U superteškoj kategoriji najbolji je bio italijanski bokser Roberto Kamarele. On je u finalu pobedio Čanga Čileija pošto je sudija u poslednjoj rundi prekinuo meč, jer je Kinez dobio jak udarac u glavu.U trenutku prekida Kamarele je vodio sa 14:4. Bronzane medalje osvojili su Dejvid Prajs iz Velike Britanije i Ukrajinac Vjačeslav Glazkov.

Čang Sjaoping osvojio je zlatnu olimpijsku medalju u poluteškoj kategoriji. Domaći takmičar je u finalu pobedio irskog boksera Kenija Igana sa 11:7.

Bronzane medalje osvojili su Toni Džefris iz Velike Britanije i Jerkebulan Šinalijev iz Kazahstana.

Kazahstanski bokser Bakhut je zlatnu olimpijsku medalju u velter kategoriji. Kazahstanac je u finalu savladao kubanskog takmičara Karlosa Bantoa sa 18:9.

Bronzane medalje osvojili Hanati Salimu iz Kine i Južnokorejanac Kim Džong Jo.

Mongolski bokser Badar Ugan Enkbat bio je najbolji u bantam kategoriji. Takmičar iz Mongolije je u finalu savladao kubanskog boksera Leona Jankela sa 16:5.

Bronzane medalje osvojili su Bruno Žuli sa Mauricijusa i Moldavac Vjačeslav Gojan.

Kineski bokser Žu Šiming osvojio je zlato u muva lakoj kategoriji, pošto mu je u drugoj rundi finala Mongolac Serdamb Purevdorj predao meč zbog povrede ramena.

U prvoj rundi Kinez je stekao vođstvo od 1:0, ali je trener mongolskog boksera posle 19 sekundi u drugoj rundi odlučio da baci peškir i preda meč.

Bronzane medalje u ovoj kategoriji osvojili su Irac Pedi Barns i Kubanac Jampier Ernandez.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve