Nova vest
Olimpizam

Ponedeljak, 18.08.2008.

09:10

Olimpijski biciklizam ugrožen?

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Predsednik Međunarodne bicklističke federacije (UCI) Pet Mekvejd rekao je da problemi sa dopingom neće uticati da taj sport izgubi svoje mesto na Olimpijskim igrama. Pre nekoliko dana predsednik Svetske anti-doping agencije Džon Fahej izjavio je da bi bicklizam i dizanje tegova morali da se "pročiste" od slučajeva dopinga ili će u suprotnom izgubiti status olimpijskog sporta.

"Ne može gospodin Fahej da odlučuje koji sport će biti deo olimpijskog programa. Do sada smo uvek imali podršku Međunarodnog olimpijskog komiteta, a posebno predsednika Žaka Roga", rekao je Mekvejd.

Mekvejd je dodao da slučajevi dopinga nemaju veze sa organizacijom UCI, već sa pojedinim biciklistima.

"Zašto bi UCI ili biciklizam bili izbačeni sa Igara? Imali smo prilike da gledamo sjajne trke na Olimpijskim igrama. Gospodin Fahej bi trebalo da pogleda i situaciju u nekim drugim sportovima, koji imaju slične probleme", istakao je predsednik UCI.

Na ovogodišnjoj Trci oko Francuske dvojica italijanskih biciklista, Rikardo Roko i Emanuele Sela, bili su pozitivni na doping testovima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve