Nova vest
Olimpizam

Ponedeljak, 11.08.2008.

07:10

Moreno prva pozitivna u Pekingu

Španska biciklistkinja Maribel Moreno odustala je od Olimpijskih igara zbog pozitivnog doping-testa.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Moreno je prva sportistkinja na 29. Igrama u Pekingu čiji su rezultati na doping testu bili pozitivni. Ona je u nedelju trebalo da učestvuje u biciklističkoj drumskoj trci, ali je od takmičenja odustala, pošto je testirana još 31. jula, u okviru akcije koju sprovodi MOK.

Test je obavljen u olimpijskom selu, koje je Moreno napustila odmah posle testiranja. Ona je u četvrtak objavila da neće učestvovati na Olimpijskim igrama zbog "napada anksioznosti", a u subotu se izvinila naciji, najavivši objašnjenje u ponedeljak, na konferenciji u Saragosi.

Portparol MOK Žizel Dejvis izjavila je da od Svetske biciklističke federacije očekuje da sankcioniše Moreno standardnom kaznom, prema kojoj neće moći da nastupa na međunarodnim takmičenjima u naredne dve godine.

Marija Izabel Moreno je bila kandidat za visok plasman u drumskoj trci, a testovi su utvrdili da je bila pozitivna na EPO.

Predsednik MOK Žak Rog izjavio je pred početak Igara da očekuje 30-40 pozitivnih na anti-doping testovima tokom Igara u Pekingu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve