Nova vest
Olimpizam

Subota, 16.08.2008.

18:20

Dominacija SAD-a, odlična Litvanija

Košarkaši SAD-a deklasirali su Španiju rezultatom 119:82 i tako obezbedili prvu poziciju pred četvrtfinale na OI u Pekingu.

Izvor: Saša Ozmo

Autor:Saša Ozmo

Default images

Litvanija je furioznom igrom u poslednjoj deonici savladala Hrvatsku sa 86:73, dok je Grčka bila ubedljiva protiv Angole – 102:61. Rusija nastavlja sa razočaranjima, pošto je izgubila od Australije sa 95:80, a Argenitna je rutinski odradila posao sa Iranom – 97:82. Domaćin Kina dobila je Nemačku sa 59:55 i znatno se približili ulasku u četvrtfinale.

Amerikanci su bili vrlo precizni za tri poena u prvom poluvremenu, što im je omogućilo laku pobedu nad Špancima, koji zonom nisu mogli ozbiljnije da ugroze razigrane pulene Majka Križevskog.

Lebron Džejms je imao 18 poena, 5 skokova i 8 asistencija, Dvejn Vejd je zabeležio 16 poena i 6 skokova, Karmelo Entoni je ubacio 16, a Kris Pol 14 poena uz 5 skokova i 8 asistencija. Jedini raspoložen kod Španaca bio je Felipe Rejes sa 19 poena i 8 skokova.

Najzaslužniji za pobedu Litvanaca nad Hrvatima bio je Linas Kleiza (odlučio i meč sa Argentinom). Pogađao je trojke u ključnim trenucima, bez problema preuzimao odgovornost i susret je završio sa 18 poena i 4 skoka. Mindaugas Lukauskis je postigao 20 poena, a Simas Jasaitis 12, što je bilo dovoljno da Litvanci sačuvaju maksimalan skor.

Roko Ukić sa 13 i Zorasn Planinić sa 11 poena bili su najefikasniji u timu ’vatrenih’ koji sad imaju dve pobede i isto toliko poraza.

Centar Joanis Burusis briljirao je protiv Anglole, postigao je 22 poena (9-9 iz igre) i imao 5 skokova. Osim njega, istakli su se Jorgos Princecis i Andreas Gliniadakis sa 11 poena. U taboru Angole najbolji je bio Luis Kosta sa 16 poena.

Kompletne rezultate pogledajte ovde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve