Nova vest
Olimpizam

Ponedeljak, 18.08.2008.

10:05

Srbija u Pekingu: utorak 19. avgust

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

U utorak, 19. avgusta, Srbija će na Olimpijskim igrama u Pekingu imati troje predstavnika u pojedinačnoj konkurenciji i jednog u ekipnim sportovima.

Ženska odbojkaška selekcija Srbije igra sa Kubom u četvrtfinalu, prvoj eliminacionoj fazi i posle tri uzastopna poraza u prvoj fazi imaće izuzetno težak posao u borbi za opstanak na olimpijskom turniru. Meč počinje u 4 sata po našem vremenu.

Takmičenje u utorak počinje Ivana Španović, svetska juniorska šampionka u skoku u dalj. Španovićeva će se takmičiti u drugoj kvalifikacionoj grupi, od 3 sata i 40 minuta. Norma za ulazak u finale je 6,75 metara, a najbolji rezultat srpske šampionke ove sezone je 6,65m, što je ujedno i njen lični rekord.

Na stadionu 'Ptičje gnezdo' Srbija će u utorak imati još jednog predstavnika, Tatjanu Jelaču, koja će se takmičiti u bacanju koplja.

Sa druge strane, na početku stonoteniskog turnira u pojedinačnoj konkurenciji, Aleksandar Karakašević igra sa turskim reprezentativcem Cemom Zengom.

Atletika:
03,00 - Tatjana Jelača (koplje, kvalifikacije)
03,40 - Ivana Španović (dalj, kvalifikacije)

Stoni tenis:
04,00 - Aleksandar Karakašević (prvi krug)

Odbojka (ž):
04,00 - Srbija - Kuba (četvrtfinale)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve