Poboljšano zdravstveno stanje Aleksa Zanardija

Zdravstveno stanje italijanskog vozača paraolimpijca Aleksa Zanardija "znatno je bolje" tokom boravka na intenzivnoj nezi posle nesreće koju je doživeo u junu.

Izvor: B92

Četvrtak, 20.08.2020.

12:50

Poboljšano zdravstveno stanje Aleksa Zanardija
(Photo by Bryn Lennon/Getty Images for IRONMAN

Bivši vozač Formule 1 stavljen je u izazvanu komu i imao je tri teške operacije, posle nesreće koju je doživeo 19. juna kada je tokom trke na ručnim biciklima udario u kamion.

On je krajem jula iz bolnice u Sijeni prebačen u neurološki rehabilitacioni centar, gde se oporavljao od teških povreda glave, ali je posle samo nekoliko dana prebačen na intenzivnu negu u bolnicu u Milanu.

Zanardi (53) se tokom karijere u Formuli 1 takmičio za ekipe Džordan, Minardi, Lotus i Vilijams, a zatim je vozio u kart šampionatu u SAD.

Zanardiju su amputirane obe noge posle nesreće u trci u Nemačkoj 2001. godine. To ga nije sprečilo da se bavi sportom, četvorostruki je paraolimpijski šampion i dvostruki paraolimpijski vicešampion u takmičenju na ručnim biciklima i osvajač 12 titula svetskog prvaka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: