Zanardi nestabilno, ponovo na intenzivnoj nezi

Italijanski vozač paraolimpijac Aleks Zanardi ponovo će se vratiti na intenzivnu negu pošto je njegovo stanje nestabilno.

Izvor: SN

Subota, 25.07.2020.

09:00

Zanardi nestabilno, ponovo na intenzivnoj nezi
Photo by Alex Caparros/Getty Images for IRONMAN

Zanardi (53) je u utorak iz bolnice u Sijeni prebačen u neurološki rehabilitacioni centar, gde se oporavljao od teških povreda glave.

On će lečenje nastaviti u milanskoj bolnici San Rafaele, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

Bivši vozač Formule 1 stavljen je u indukovanu komu i imao je tri teške operacije, posle nesreće koju je doživeo 19. juna kada je tokom trke na ručnim biciklima udario u kamion.

Zanardiju su amputirane obe noge posle nesreće u trci u Nemačkoj 2001. godine. To ga nije sprečilo da se bavi sportom, četvorostruki je paraolimpijski šampion i dvostruki paraolimpijski vicešampion u takmičenju na ručnim biciklima i osvajač 12 titula svetskog prvaka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: