Državni vrh čestitao paraolimpijcima

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić čestitao je srpskim paraolimpijcima medalje na Igrama u Riju.

Izvor: B92

Ponedeljak, 12.09.2016.

23:50

Državni vrh čestitao paraolimpijcima

Najpre je stonoteniser Mitar Palikuća osvojio bronzu, potom je stonoteniserka Borislava Perić-Ranković uzela zlato, a Nada Matić okitila se bronzom, dok je sjajan dan zaokružio zlatom strelac Laslo Šuranji.

„Upućujem najiskrenije čestitke srpskim paraolimpijcima na osvojenim medaljama u Riju“, navodi se u čestitki premijera Vučića.

"Zlato je na grudima našeg Lasla, našeg velikog sportiste i šampiona! Svaka čast, ovo zlato je samo potvrda da si ti svetski šampion i ponos Srbije! Čestitam i Laslu, njegovom stručnom štabu i Paraolimpijskom komitetu Srbije na ovom zlatu u paraolimpijskom streljaštvu na koje smo dugo čekali", navodi se u čestitki ministra Udovičića.

"Naša zlatna Borislava, naša velika šampionka, motiv i inspiracija mnogima godinama unazad, donela je Srbiji prvo paraolimpijsko zlato! Borislava svakim novim uspehom dokazuje da granice ne postoje i da su one tamo gde ih mi postavimo! Svim srcem čestitam i Borislavi i njenom stručnom štabu i Paraolimpijskom komitetu Srbije na ovom istorijskom zlatu za našu zemlju!", navodi se u čestitki Udovičića Borislavi Perić-Ranković.
U njegovoj čestitki Nadi Matić se ističe: "Bravo Nado, svaka čast šampionko! Ovo je ogroman uspeh za naš parolimpijski stoni tenis i dokaz u kojoj meri su naši paraolimpijci dominantni na svetskom tronu! Oni jesu ponos naše zemlje i veliki motiv za sve nas! Čestitam i Nadi i njenom stručnom štabu i Paraolimpijsko komitetu Srbije na ovom veličanstvenom uspehu!"

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković čestitala je večeras reprezentativcu Srbije u streljaštvu Laslu Šuranjiju osvajanje zlatne medalje na Paraolimpijskim igrama u Riju, saopštio je njen Kabinet.

"Naši reprezetnativci u Riju učinili su mi neizmerno zadovoljstvo da u jednom danu, u ime Narodne skupštine i u lično ime, dva puta čestitam na zlatnim medaljama. Gospodine Šuranji, doneli ste veliku radost svim gradjanima Srbije i učinili nas ponosnim.“

Gojkovićeva je prethodno čestitala i stonoteniserima.

"Čestitam na osvojenim medaljama, i pokazanoj igri i borbenosti. Srbija je ponosna na vas", navela je Gojković.

Čestitke su uputili i predsednik Srbije Tomislav Nikolić, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević kao i ministar za rad Aleksandar Vulin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: