Sud u Nemačkoj odbio zahteve ruskih paraolimpijaca

Nemački sud odbio je zahteve desetoro ruskih sportista da im izda sudsko odobrenje da nastupe na Paraolimijskim igrama u Rio de Žaneiru.

Izvor: B92

Ponedeljak, 05.09.2016.

21:52

Sud u Nemačkoj odbio zahteve ruskih paraolimpijaca
Getty Images

Međunarodni paraolimpijski komitet je 7. avgusta suspendovao Rusiju sa predstojećih Paraolimpijskih igara zbog navodnog sistemskog dopinga. Rusija se žalila Sudu za sportsku arbitražu, ali je žalba odbijena.

Sud u Bonu, gde je sedište Međunarodnog paraolimpijskog komiteta (IPC), odlučio je da IPC "nije bio dužan" da dopusti ruskim sportistima da se takmiče na Igrama u Riju jer među njima nije bilo uovora o tome, a i Rusija sama, direktno, nominuje svoje sportiste.

Rusija će organizovati posebno takmičenje za svoje paraolimpijce, a osvajači medalja će dobiti iste nagrade koje bi dobili za uspehe u Riju.

Ruska vlada novčano nagrađuje osvajače olimpijskih i paraolimpijskih igara.

Paraolimpijske igre u Riju održaće se od 7. do 18. septembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: