Ruski paraolimpijci podneli žalbu na suspenziju

Više od 100 ruskih sportista podnelo je pojedinačne žalbe Medjunarodnom paraolimpijskom komitetu (IPC) na suspenziju sa predstojećih Igara u Rio de Žaneiru.

Izvor: B92

Utorak, 30.08.2016.

17:55

Ruski paraolimpijci podneli žalbu na suspenziju
Getty images

Sud za Sportsku arbitražu (CAS) je prošle nedelje odbio žalbu Paraolimpijskog komiteta Rusije (RPC) na suspenziju kojom su sportisti kažnjeni početkom meseca zbog navodnog sistemskog dopinga koji je navodno pomagala i prikrivala država.

"Više od 100 sportista od ukupno 266 kandidata, osim u ekipinim sportovima za Paraolimpijske igre u Riju, podneli su pojedinačne tužbe", rekao je prvi potpredsednik RPC Pavel Rožkov, prenela je agencija TAS.

U izveštaju Svetske antidoping agencije (WADA) navodi se da je medju pozitivnim doping testovima, izmedju 2012. i 2015. godine, bilo i 35 uzoraka ruskih paraolimpijaca.

Predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je prošle nedelje da je zabrana učešća ruskim paraolimpijcima na predstojećim Paraolimijskim igrama u Rio de Žaneiru "nemoralna i nehumana".

On je naveo da će Rusija organizovati posebno takmičenje za svoje paraolimpijce, a osvajači medalja će dobiti iste nagrade koje bi dobili za uspehe u Riju.

Paraolimpijske igre održaće se od 7. do 18. septembra u Rio de Žaneiru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: