Totalno ignorisanje neprijatelja na podijumu – Korejci pokazali nepoštovanje prema Korejcima

Trio severnokorejskih strelaca nije želeo nikakvo "zbližavanje" sa takmičarima iz Južne Koreje tokom ceremonije uručenja medalja na Azijskim igrama.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia.rs
Foto: Profimedia.rs

Južnokorejanci su završili na prvom mestu, dok je Severnokorejancima "za dlaku" izmaklo zlato pa su morali da se zadovolje nižim stepenikom.

Trojica Severnokorejanaca Kvon Kvang-il, Pak Mjong-von i Songjun Ju, pokazali su nepoštovanje prema Južnokorejancima u dva navrata tokom dodele medalja.

Prvo, kada nisu želeli da se okrenu u pravcu zastava tokom intoniranja himne pobedničke selekcije i potom, kada su odbili da stanu na najviši stepenik, uz Južnokorejance, zbog grupne fotografije.

Jedan od Servenokorejanaca nije odreagovao ni kada ga je takmičar iz pobedničkog tima, Južnokoreanac, potapšao po ramenu da se rukuju.

Azijske igre počele su pre nekoliko dana u kineskom gradu Hangžou gde se, pored zastava svih učesnika, vijori i zastava Severne Koreje.

Inače, zastava Severne Koreje i dalje je zabranjena na međunarodnim takmičenjima zbog neusagalešnosti antidoping sistema sa zakonima međunarodne antidoping agencije.

Aktuelne Azijske igre su prvo veliko takmičenje za ovu zemlju još od Azijskih igara u Džakarti 2018, pošto je MOK suspendovao Severnu Koreju za Zimske OI u Peknigu 2022, zbog toga što je ova zemlja odbila da šalje sportiste na Letnje Igre u Tokio 2021. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.