Nova vest
Olimpizam

Utorak, 23.05.2023.

20:15

Prodato 6,8 miliona ulaznica za Olimpijske igre u Parizu

Najveći sportski događaj naredne godine počinje za tačno 14 meseci, a kako stvari stoje, vlaa veliko interesovanje za Igre

Izvor: B92

Autor:B92

Prodato 6,8 miliona ulaznica za Olimpijske igre u Parizu
Foto: Tanjug/Ap/Aurelien Morissard

Direktor Igara 2024 Toni Estanke kaže da je interesovanje navijača, i ljubitelja sporta za spektakl prevazišao sva očekivanja.

Bilo je skepse i kod organizatora i kod navijača da će visoke cene karata doprineti manjem odzivu ali činjenice su tu - od trenutka kada su puštene u prodaju ulaznice se prodaju kao alva.

"Četrnaest meseci pre Igara prodali smo skoro 6,8 miliona ulaznica. To nam pokazuje koliki entuzijzam vlada. To je veliki uspeh, i prevazišao je naša očekivanja", kaže nekadašnji francuski olimpijac.

Estanke precizira da je 5.2 miliona karata od ukupno osam koliko je dostupno navijačima širom sveta, prodato u dve faze, i da je druga tek završena.

U opticaju je još oko tri miliona karata za prodaju.

"To je broj ulaznica koji je i dalje dostupan svim ljubiteljima sporta, svim zainteresovanima koji bi da budu deo Olimpijskih igara, i moći će da ih nabave kada krene nova faza prodaje".

Olimpijske igre održavaju se od 26. jula do 11. avgusta naredne godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve