Nova vest
Olimpizam

Petak, 10.03.2023.

21:30

Mikec upucao zlato i olimpijsku normu

Srpski strelac Damir Mikec osvojio je titulu šampiona Evrope vazdušnim pištoljem u Talinu i tako je obezbedio plasman na Olimpijske igre u Parizu.

Izvor: Tanjug

Autor:Tanjug

Mikec upucao zlato i olimpijsku normu
EPA/ZURAB KURTSIKIDZE

Većim delom finala nekoliko strelaca je bilo u izjednačenoj trci za prvo mesto. Posle 15. serije, prvo mesto delili su Italijan Paolo Mona i Azerbejdžanac Ruslan Lunev, a Mikec je na trećem mestu zaostajao samo za minimalni jedan deseti deo kruga.

U narednih pet hitaca, Mikec je blistao i izbio na prvo mesto sa solidnom prednošću. Čelnu poziciju zadržao je do kraja i kao prvi prošao u meč za zlato sa drugoplasiranim Lunevom. Bronza je pripala Italijanu.

Mikec je meč za zlato otvorio sa dva odlična hica i poveo sa 4:0. Međutim, potom je usledila dominacija Ruslana Luneva, koji je šest uzastopnih serija bio uspešniji od Mikeca, skupio 12 poena i poveo sa 12:4.

U sledećoj seriji rivali su podelili poene, jer su obojica postigli isti rezultat, pa je Lunev zadržao osam poena prednosti (13:5). Potom je Mikec ušao u sjajan ritam i svakom od narednih šest hitaca bio precizniji od Luneva, osvojio 12 poena u nizu i trijumfovao 17:13.

Srpska takmičarka Zorana Arunović, koja je ranije osvojila olimpijsku vizu, u takmičenju dama pištoljem osvojila je osmo mesto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve