Najbolji "Simovci" proslavili kraj devete sezone

Posle pet i po meseci tokom kojih he organizovano preko osamdeset događaja, svečano je završena deveta sezona Sportskih igara mladih.

Izvor: B92
Podeli

Prethodnih nedelju dana, najbolji SIMOVCI iz više od pedeset mesta širom Srbije družili su se i takmičili u Vrnjačkoj Banji.

Finalni turniri održani su u deset sportskih disciplina u kojima se SIMOVCI tradicionalno takmiče: stoni tenis, rukomet, odbojka na pesku, atletika, odbojka, basket 3x3, tenis, šah, "Lino između dve vatre" i mali fudbal za mlađe generacije i Coca Cola kupa za dečake i devojčice 2006. godište i mlađe. Na Međunarodnu završnicu u Split putuju deca iz preko dvadeset mesta širom Srbije. Ove godine, najviše putnika za Split krenuće iz Čačka, a u timu Srbije biće i dečaci i devojčice iz Surdulice, Umčara, Selnče, Beograda, Novog Pazara, Ugrinovaca, Novog Sada, Valjeva...

Poslednjih dana takmičenjima na sportskim terenima gledali smo turnire u šahu, igri "Lino između dve vatre", a održano je i finale turnira Coca Cola kup za dečake i devojčice. Vizom za Split i zlatnim medaljama okitili su se fudbaleri iz ekipe “Kolumbija” iz Surdulice i mlade fudbalerke iz ŽFK “Napredak” iz Kruševca. Vicešampioni turnira su dečaci Petrovca na Mlavi i devojke iz ŽFK “Novi Pazar”. Devojčice iz Novog Pazara pobrale su simpatije svih prisutnih, jer u pitanju je klub koje je osnovan krajem godine i čiji rad predstavlja veliki uspeh za ovaj deo Srbiji, kao jedini ženski fudbalski klub.

Posle godina u kojima su u igri "Lino između dve vatre" imale ekipe iz Kuršumlije, deveta sezona Dunav osiguranje Sportskih igara mladih donela je nove šampione. U obe kategorije, 2011. i mlađi i 2013. i mlađi, pobednici su dečaci i devojčice iz Čačka.

Turnir u šahu posebno je bio uzbudljiv u kategoriji dečaci 2011. godište. Posle Novaka Dumbelovića koji je osvojio zlato, čak tri takmičara ostvarila su isti rezultat. Tim Dunav osiguranje Sportskih igara mladih odlučio je da sva trojica putuju na Međunarodnu završnicu u Split.

Tokom takmičenja u Vrnjačkoj Banji SIMOVCIMA su podršku pružili i naši proslavljeni sportisti. U Vrnjačkoj Banji sa decom su se družili Dejan Tomašević, Ratko Nikolić i Stefan, a finalne utakmice Coca Cola kupa koje su odigrane u SC „Ibar“ u Kraljevu pratio je Dragiša Binić, legenda Crvene Zvezde. Binić je posle odgledanih utakmica rekao da je rado bio podrška ovim dečacima i devojčicama, jer ga uvek čini srećnim da postoje manifesatcije koje deci pružaju priliku da se takmiče potpuno besplatno i koje ne forsiraju samo rezultat, već rade na tome da mladi shvate da su druženje i fair play sastavni deo sporta.

Predsednica Sportskih igara mladih Marija Mihajlović zahvalila se svima koji su bili deo devete sezone Dunav osiguranje Sportskih igara mladih, pre svega deci, koja iz godine u godinu pokazuju da su Sportske igre mladih postale njihova najdraža manifestacija. Mihajlovićka je dodala da će tim Igara, zajedno sa sponzorima i lokalnim samoupravama koje podržavaju Igre, pruže deci još više edukativnih sadržaja, zanimljivih sportskih druženja i nezaboravnih uspomena. Predsednica Igara putnicima na Međunarodnu završnicu poželela je, pre svega, nezaboravno druženje sa vršnjacima iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Međunarodna završnica u Splitu održaće se od 15. do 20. avgusta u Splitu, gde će doputovati najuspešniji SIMOVCI iz sve trei zemlje učesnice Igara, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.