Nova vest
Olimpizam

Petak, 01.07.2022.

07:35

Vrnjačka banja u znaku dece i sporta

Državno finale Dunav osiguranje Sportskih igara mladih održaće se od 4-10. jula u Vrnjačkoj banji.

Izvor: B92

Autor:B92

Vrnjačka banja u znaku dece i sporta
Foto: SIM Srbija

Najbolji SIMOVCI iz cele Srbije takmičiće se u deset sportova: odbojka, odbojka na pesku, šah, tenis, stoni tenis, rukomet, između dve vatre, basket 3x3, trka na 60m i mali fudbal za mlađe, tj., Coca Cola kup za starije kategorije.

Deveta sezona Sportskih igara mladih u Srbiji počela je u februaru održavanjem ekoloških radionica "Zero Waste – budi deo Igre – čuvajmo našu planetu", usledili su kvalifikacioni turniri, Karavan radosti i prijateljstva, Regionalna finala u Surdulici, Novom Pazaru, Petrovcu na Mlavi i Kikindi.

U okviru ove sezone, do sada je organizovano 80 događaja, turniri su održani u 51 mestu, baklja radosti i prijateljstva je upaljena u 26 mesta.

Na put za Vrnjačku Banju sprema preko 800 učesnika Državnog finala Dunav osiguranje Sportskih igara mladih koji će uživati u hotelu “Fontana”.

Takmičenja se održavaju na sportskim terenima “Kocka” i na trgu u Vrnjačkoj Banji. U lepotama jedne od najlepših banja u Srbiji uživaće dečaci i devojčice iz preko 60 mesta iz Srbije.

Najmlađi SIMOVCI, finalisti u trci na 60 metara i “LINO između dve vatre” napraviće pravi spektakl i za sve posetioce Vrnjačke Banje, jer tradicionalno ova takmičenja su najemotivnija i sa najviše uzbuđenja.

Najveća nagrada za oni koji budu ostvarili najbolji plasman na Državnom finalu je odlazak na Međunarodnu završnicu u Split, sredinom avgusta. U Splitu, SIMOVCIMA iz Srbije pridružiće se vršnjaci iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Sve aktivnosti za decu, od početka Igara, pa do završnice u Splitu se besplatne.

Sportske igre mladih su najveća manifestacija amaterskog sporta u Evropi. Igre spajaju region a učesnici su deca osnovnoškolskog uzrasta sa teritorije Republike Srbije, Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Deca ne moraju biti aktivni sportisti, već samo ljubitelji druženja i zdravog načina života. Od osnivanja Igara do danas u Igrama je učestvovalo više od 2.000.000 učesnika.

Vlade zemalja regiona u kojima se Igre organizuju su prepoznale vrednost projekta i pružile nam svesrdnu podršku.

Tokom svih godina postojanja, kroz druženje i sport, promovišemo zdrav način života a, osnovni postulati zasnovani su na negovanju razumevanja, prijateljstva, solidarnosti i fair play-a, kao najdelotvornija alternativa svim negativnim uticajima današnjice. Igre su time postale najveća manifestacija amaterskog sporta u Evropi priznata od UEFA i Međunarodnog Olimpijskog komiteta.

Posebnu podršku nam pružaju Aleksander Čeferin, Johanes Han, Luiš Figo, Predrag Mijatović, Nemanja Matić, Luka Modrić, Miralem Pjanić, Edin Džeko, Karl Hanc Rumenige i mnogi drugi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve
Olimpizam

Evropska nedelja sporta

U Valjevu održana sednica Skupštine Olimpijskog komiteta Srbije pred Pariz 2024. Usvojeni izveštaj o radu, finansijski i izveštaj nadzornog odbora za 2023. i finansijski plan i program rada za 2024.

Savez za rekreaciju i fitnes Srbije

12:30

1 d

U fokusu

Vidi sve