Nova vest
Olimpizam

Ponedeljak, 23.05.2022.

10:40

Završena Sportska olimpijada Vojvodine

Deveta Sportska olimpijada školske omladine Vojvodine (SOŠOV) završena je svečanom dodelom medalja i priznanja u zrenjaninskoj "Kristalnoj dvorani".

Izvor: B92

Autor:B92

Završena Sportska olimpijada Vojvodine
Foto: Savez sa školski sport Srbije

Najuspešnijim učesnicima SOŠOV-a priznanja su uručili predsednik Organizacionog odbora i pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta, gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, predsednik Saveza za školski sport Srbije Željko Tanasković, koji je i predsednik Asocijacije za školski sport Evrope, proslavljeni olimpijac Momir Rnić, kao i brojni uspešni sportisti i sportski radnici.

"Predivna stvar je kada na jednom mestu vidimo ovoliko dece koja vole sport. Posebno mi je zadovoljstvo što sam u gradu na čelu sa gradonačelnikom Simom Salapurom, koji prepoznaje važnost sporta, posebno kada su u pitanju najmlađi",
obratio se na ceremoniji Željko Tanasković.

Tanasković je ukazao i da ga raduje činjenica da je na ovoj olimpijadi učestvovalo oko šest hiljada učesnika i volontera.

"Upravo to je ambijent koji vama draga deco, vama mladima, dajemo da se ostvarite u ovoj oblasti društvenog života. Naravno, sport nije samo takmičenje već obuhvata i druge vrednosti kod mladih ljudi, stvara njihov karakter, a ono što verujem jeste da ste sigurno u ovakvoj priči stekli nove prijatelje. Svim pobednicima čestitam, želim da se ostvarite u ovoj oblasti društvenog života, a moje je zadovoljstvo što sam danas ovde sa vama",
poručio je Tanasković, istakavši da je Zrenjanin sa pravom prošle godine proglašen za evropski grad sporta.

Gradonačelnik Salapura zahvalio je svima koji su učestvovali u organizaciji Devete sportske olimpijade školske omladine Vojvodine u našem gradu.

"Bilo je to četiri dana velikih izazova, sve to zahvaljujući dobroj organizaciji, svakom segmentu organizacije koja je planirana bukvalno poslednjih godinu dana. Sve je proteklo u najboljem redu i dobili smo sve čestitke od Pokrajinskog sekretarijata za sport, Saveza za školski sport, a danas je ovde sa nama i prvi čovek Saveza za školski sport Srbije, ali i Evropske školske sportske federacije. Čestitam svim učesnicima, posebno našim učenicima i našem Okrugu koji je na kraju poneo i titulu najuspešnijeg okruga",
rekao je gradonačelnik Simo Salapura.

U sklopu manifestacije, pored brojnih takmičenja, u petak, 20. maja u Tiršovoj ulici organizovana je Dečja žurka I veliki vatromet u čast svih učesnika, koji je oduševio sve u ovom gradu u Banatu.

Nosilac projekta organizovanja Sportske olimpijade školske omladine Vojvodine je Pokrajinska vlada Vojvodine i njen resorni sekretarijat za sport i omladinu, zajedno sa Savezom za školski sport Vojvodine i partnerima Sportskim savezom grada, Savezom za školski sport Zrenjanina i Udruženjem sportskih pedagoga grada Zrenjanina.

Inače, prva Sportska olimpijada školske omladine Vojvodine organizovana je 1970. godine u Novom Sadu. Do 1989. godine školska sportska olimpijada organizovana je još pet puta, da bi potom usledila pauza od dve i po decenije bez ovog takmičenja.

SOŠOV je obnovljen 2014. godine, kada je takmičenje održano u Somboru. Sledeća školska olimpijada održana je 2018. godine u Novom Sadu, uz učešće oko 3.800 osnovaca i srednjoškolaca iz AP Vojvodine, kao i oko 600 nastavnika i profesora.

Deveta Sportska olimpijada školske omladine Vojvodine po broju prijavljenih učesnika je najmasovnija do sada. Mladi sportisti na raspolaganju su imali svu sportsku infrastrukturu grada Zrenjanina, a pojedina takmičenja održavana su i u školskim sportskim salama u Kleku, Aradcu, Ečki, Mihajlovu i Botošu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve