Nova vest
Olimpizam

Ponedeljak, 24.01.2022.

16:00

Hrvatska sa 11 sportista na ZOI

Hrvatska će na predstojećim Zimskim olimpijskim igrama (Peking, 4-20. februar) nastupit sa 11 sportista.

Izvor: B92, Index

Autor:B92, Index

Hrvatska sa 11 sportista na ZOI
Foto: Profimedia

Od njih je čak deset predstavnika Hrvatskog skijaškog saveza (HSK).

Kako su odlučili struka i čelnici HSK, na temelju 3+3 norme u alpskom skijanju, Hrvatsku će predstavljati Zrinka Ljutić, Leona Popović i Andrea Komšić, te u muškoj konkurenciji Filip Zubčić, Matej Vidović i Samuel Kolega.

Svi alpski skijaški reprezentativci nastupiće u veleslalomu i slalomu, osim Mateja Vidovića koji nastupa samo u slalomu.

Nordijsko skijanje predstavljaće u trećem olimpijskom nastupu Vedrana Malec te debitanti Marko Skender i Tena Hadžić.

Skijaške trkačice nastupiće u disciplinama: sprint slobodnim načinom, 10km klasičnim stilom, u ekipnom sprintu, a Malec će se okušati i u utrci na 30km slobodnim načinom s grupnim startom.

Marko Skender nastupiće u trkama sprint slobodnim stilom, na 15km klasičnim stilom i u ski-maratonu 50 km slobodnim stilom s grupnim startom.

Hrvatska će imati predstavnika i u snoubordu, Leu Jugovac, koja će nastupiti u disciplinama "big-er" i "slopestajl", dok će u brzom klizanju na kratkim stazama debitovati Valentina Aščić na 500 i 1.500 metara.

Uprkos činjenici da je ostvario rezultat unutar olimpijske norme, bijatlonac Krešimir Crnković ostao je prvi "ispod crte", a na listi čekanja ostala je i bob posada, predvođena pilotom Draženom Silićem u obe discipline (dvosed i četverosed).

Hrvatska je imala 11 predstavnika i na ZOI u Sočiju 2014. godine, a rekord po broju predstavnika i dalje drži Torino 2006. godine sa 23 sportistkinje i sportiste.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve