Nova vest
Olimpizam

Četvrtak, 20.01.2022.

12:40

Nevena i Marko jedini aduti – Srbija sa dvoje predstavnika na ZOI

Skijaši Nevena Ignjatović i Marko Vukićević predstavljaće Srbiju na Zimskim olimpijskim igrama (ZOI) u Pekingu, saopštio je Olimpijski komitet Srbije.

Izvor: B92

Autor:B92

Nevena i Marko jedini aduti – Srbija sa dvoje predstavnika na ZOI
Foto: OKS promo

Kvalifikacioni period za ZOI završen je u ponedeljak, nakon čega su nadležne sportske federacije objavile liste kvalifikovanih sportista i dodeljenih kvota po zemljama.

Nevena Ignjatović će četvrti put učestvovati na Igrama i takmičiće se u spustu, superveleslalomu i alpskoj kombinaciji.

Ona je prethodno ;nastupala na Igrama u Vankuveru 2010. godine, Sočiju 2014. i Pjongčangu 2018. godine, gde je i ostvarila najbolji plasman, osvojivši 14. mesto u alpskoj kombinaciji.

Marko Vukićević je do sada dva puta učestvovao na Igrama, u Sočiju i Pjongčangu, a u Pekingu će nastupiti u superveleslalomu i u spustu.

Šef Misije OKS za ZOI Peking 2022 Nataša Janković rekla je da se pripreme za nastup za predstojeće takmičenje privode kraju, kao i da se kroz svakodnevnu komunikaciju sa organizacionim komitetom Igara nastoji da sportisti bezbedno nastupe u Pekingu.

"Sve pripreme su praktično završene i predstoji nam da u saradnji sa nadležnim zdravstvenim institucijama sprovedemo finalna testiranja sportista na korona virus, kako bismo nesmetano mogli da krenemo u Kinu. Naši sportisti putuju u Peking 27. januara, nakon čega ulaze u zatvoreni sistem Olimpijskih igara u okviru kojeg će funkcionisati po sličnim pravilima kao i na Letnjim olimpijskim igrama u Tokiju, u cilju zaštite od korona virusa", navela je Jankovićeva.

Janković je dodala da će srpski skijaši imati dovoljno vremena da se priviknu na vremensku razliku i da će spremno dočekati takmičenja u Pekingu.

Prvi će na stazu izaći Vukićević u spustu, koji će se održati drugog dana takmičenja, 6. februara od 4.00 po srednjoevropskom vremenu.

On će nastup na Igrama završiti dva dana kasnije u superveleslalomu koji, takođe, počinje u 4.00.

Ignjatović će prvi nastup imati 11. februara u superveleslalomu, a trka počinje u 4.00.

Ona će četiri dana kasnije od 4.00 voziti spust, a učešće na Igrama završiće 17. februara u alpskoj kombinaciji, u sklopu koje će prvo nastupiti u spustu od 3.30, a zatim u slalomu od 7.00.

Zimske olimpijske igre u Pekingu počinju 4. februara svečanom ceremonijom koja će se održati na čuvenom stadionu Ptičje gnezdo, koji je korišćen i za ceremoniju otvaranja Olimpijskih igara 2008. godine.

Takmičenja će se održavati sve do 20. februara, kada će biti organizovana ceremonija zatvaranja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve
Olimpizam

Evropska nedelja sporta

U Valjevu održana sednica Skupštine Olimpijskog komiteta Srbije pred Pariz 2024. Usvojeni izveštaj o radu, finansijski i izveštaj nadzornog odbora za 2023. i finansijski plan i program rada za 2024.

Savez za rekreaciju i fitnes Srbije

12:30

1 d

U fokusu

Vidi sve